Huomio jalkoihin

Huomio jalkoihin harjoittelu keskittyy jalkateräharjoitteluun. Harjoittelu aktivoi jalkaterän ja jalan lihaksia tehokkaasti. Kurssilla tai tunnilla käytetään pieniä palloja harjoitusvälineenä.

Huomioita jalkaterästä

Jalkaterän lihaksisto on alue, josta huolehtiminen unohdetaan helposti. Yleisemmin siihen kiinnitetään huomiota, kun loukkaat esimerkiksi varpaan pöydän kulmaan ja kipu yllättää tai kävellessä jalkaterän alueella on jatkuvaa kipuilua. Usein nähdään vaivaa isojen lihasryhmien treenaamiseen ja venyttelyyn tällöin jalkaterän, nilkan lihakset saattavat jäädä täysin oman onnensa nojaan.

Seisoessa tai kävellessä jalkaterän, jalkapohjan ja nilkan lihakset muodostavat tärkeän iskunvaimennusjärjestelmän koko keholle. Huonossa lihaskunnossa ne altistavat erilaisille urheiluvammoille ja alentavat harjoittelussa suorituskykyä.

Ikääntyessä varsinkin naisilla on tyypillistä madaltuneeseen holvikaareen, joka yleensä huomataan, kun täytyy ostaa isompia kenkiä. Tämä ongelma on hoidettavissa helpoilla harjoitteilla.

Pikkupalloilla harjoitellaan tehokkaasti jalkaterää ja sitä kautta myös koko kehoa.

Tiesitkö, että polvesta alaspäin sinulla on 40 lihasta, joista jalkaterässä on 31?

Jalkaterä harjoittelu sopii kaikenikäisille ja kuntoisille, jalkojen hyvinvoinnista ja vaivoista kärsiville. Jalkaterien heikkouden on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja joka puolella kehoa, ei siis vain alaraajoissa. Polvi-, lonkka-, lantio-, alaselkä, yläselkä, niska- ja hartiakivut voivat johtua jalkaterien huonosta kunnosta tai vääränlaisesta askelluksesta.


Katso seuraava kurssi kurssille.

Katso video aiheeseen liittyen.

Tutustu pilatessalin viikkoaikatauluun.

Tilaa Pilates Studio Hyväolon uutiskirje!

Käsitellään…
Tervetuloa! Olet listalla.