Pilates

Mitä pilates on?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintamenetelmä 1920-luvullla. Laji kehittyy jatkuvasti uusinta tietoa ja tutkimusta hyödyntäen. Menetelmä on sellaisenaan hyvä voimaharjoituslaji, erityisesti jos tekee haastavan tason liikkeitä.

Lajia on myös kehitetty siten, että tunneilla hyödynnetään erilaisia pienvälineitä. Harjoittelussa käytetään esimerkiksi pilates-vannetta, rullaa, palloa, käsipainoja tai kuminauhaa. Erilaisilla välineillä saadaan harjoitteluun helpotusta, tai lisätehoa. Näin päästään harjoittelemaan liikkeitä tarpeen mukaan. Joseph Pilateksen oivallus oli, että käytetään voimaa aina sen verran, kuin itse liikkeen suorittamiseen tarvitaan. Siten saadaa aikaan liikkeen oikea rytmi, lihasten oikean aikainen aktivoituminen, liikkeen rentous ja puhtaus. Tällä menetelmällä myös heikoimmat lihakset osallistuvat toimintaan ja vahvistuvat tukemaan kokonaisuutta. Pilateksessa liikkeen toistomäärät pyritään pitämään alhaisena.

Harjoittelua tehdään suomessa pääsääntöisesti mattotreeninä, mutta myös pilates-laitteet ovat lisääntyneet.

Mitä hyötyä pilates-harjoittelusta on?

Lajin kehittäjän Joseph Pilateksen sanoin; hyvä fyysinen kunto on onnellisuuden ensimmäinen edellytys. Pilates-harjoittelu kohentaa tehokkaasti fyysistä kuntoa ja lisää voimaa. Hengitystapa liikkeitä tehdessä vahvistaa erityisesti keskivartaloa. Liikkeet tehdään keskivartalon kautta. Tästä tavasta käytetään termiä powerhouse (voimatalo). Liikkuvuus lisääntyy harjoittelun lisäetuna ja selkäranka saa sille tärkeää liikettä ja se pysyy hyvässä kunnossa. Pilates-harjoittelu hoitaa ja auttaa nivelien sekä selkärangan ympärillä olevien lihasten hyvän kunnon ylläpidossa. Tunnilla opittuja taitoja voit hyödyntää kaikessa arjen toiminnassasi ja harjoittelun myötä tunnet voivasi hyvin.

Joseph Pilates 57-vuotiaana.

Kenelle Pilates sopii?

Ammattitaitoinen ohjaaja osaa huomioida tunnilla osallistujien tarpeet ja tavoitteet. Tarkasti ohjattu pilates-tunti on turvallinen ja sopii kaiken ikäisille, vaivoista ja liikuntataustata riippumatta. Harjoittelu tapahtuu yksityistunnilla tai pienryhmissä, joissa on 4 – 13 osallistujaa.

Miten osallistun tunneille?

Harjoittelu aloitetaan pääsääntöisesti peruskurssin tai starttitunnin kautta, jotta oppii tekemään liikkeet oikein, ymmärtämään Pilates-sanastoa ja perusasentoja. Kursseja ja tunteja järjestetään säännöllisesti. Katso seuraavat alkavat kurssit ja aloita uusi harrastus.

Ohjattuja ryhmiä on eritasoisille harrastajille. Perustason tunti on tarkoitettu vasta alkajille, keskitason tunti on jo lajia harrastaneille ja jatkotason tunti on haastavan tason tekijöille. Lisäksi järjestetään omia tunteja erityisryhmille, kuten eri liikuntalajien lajinomaiset omat ryhmät, selkäryhmät tai vanhempi & vauva ryhmät.

Kerta viikossa tapahtuvasta harjoittelusta saat jo hyvän hyödyn.

Kysy ohjaajalta mikä tunti sopii sinulle parhaiten tai varaa paikka tunnille.

Katso hinnasto tunneille.

Tervetuloa mukaa – voi hyvin Minja

Tutustu pilatesharjoitteluun Suomen Pilates Yhdistyksen tekemän videon kautta.

Verkosta löytyy erinomaista sisältöä Joseph Pilateksen ohjaamista ryhmistä 1930-luvulla. Tässä yksi niistä.

https://www.youtube.com/watch?v=-UmWdNs-Aqk

Tilaa Pilates Studio Hyväolon uutiskirje!

Käsitellään…
Tervetuloa! Olet listalla.