6 hyvää syytä harrastaa pilatesta

Pilates opettaa kehonhallintaa sekä liikkeitä joilla kuntoutat esim. selkäkipua, olkapää vaivoja tms. Pilates-tunneilla käytetään erilaisia pienvälineitä kuten käsipainoja.

Pilates on monipuolinen ja tehokas tapa pitää omasta kunnosta huolta. Harrastaminen onnistuu nykyään suomessa lähes jokaisessa kunnassa ja kaupungissa. Startti kursseja, workshoppeja sekä verkkokursseja on hyvin saatavilla ympärivuoden. Tässä artikkelissa on 6 hyvää syytä ja hyötyä harrastaa pilatesta.

1. Se ei kuormita kukkaroa

Tunneille ei tarvitse ostaa pienvälineitä eikä viimeisen päälle olevia treenivaatteita tai kenkiä. Riittää, kun sinulla on rennot treenivaatteet esim. sortsit tai trikoot, t-paita tai toppi. Tunneilla liikutaan sukkasin. Pilates salilla on valmiina jumppamatto sekä välineet sinua varten.

Pilates opettaa kehonhallintaa sekä liikkeitä joilla kuntoutat esim. selkäkipua, olkapää vaivoja tms. Näin sinulta säästyy rahaa mm. lääkäri käynneiltä tai kipulääkkeiltä.

2. Se säästää aikaa

Pilatestunnilla yhdistyy lihaskunto-, liikkuvuus-, kehonhallinta- sekä kehonhuoltoharjoittelu. Tunnin aikana keskittyneesti ja rauhassa tehtävät liikkeet saavat aikaan rentoutuneen tunteen. Rauhallisuus ei aina tarkoita tylsyyttä tai hitautta mitä useasti sanasta ajatellaan. Kun pilates-liikkeitä oppii saa liikkeen rytmiä nopeuttaa oman taidon mukaan.

Pilatesta voit harrastaa myös online. Treenaaminen kotona säästää monilta aikaa, kun salille siirtymiseen vievä aika säästyy. Tunti on edullisempi, kuin salitunti. Lue lisää online-tunneista.

Pilatesta voit trenata myös online. Treenaaminen kotona säästää monilta aikaa, kun salille siirtymiseen vievä aika säästyy. Voi treenata vapaasti haluamissaan vaatteissa.

3. Pilates sopii selkäkipuiselle

Pilates on selkäystävällinen tapa liikkua. Erityisen hyvä liikuntamuoto selän ja kehon asentojen tunnistamiseen. Selkärangan neutraaliasennon tunnistamiseen eri asennossa. Keskivartalon harjoittelu parantaa kehon tukilihasten kannattelua ja toimintaa.

Selkäkipuista auttaa kyky erottaa lihasten jännittyneisyys / rentous sekä elastisuus / kireys. Harjoittelussa vahvistuu selkä ja vatsalihakset, jotka tukevat hyvää ryhtiä.

Kun edellämainitut taidot paranevat, yleensä selkäkipuisen oireet helpottuvat tai saattavat jäädä kokonaan pois.

4. Se sopii erikuntoisille ja ikäisille

Lajia voi harrastaa eri tasoisilla tunneilla. Harjoitteita sovelletaan erityisryhmille, kuten aloittelijat, jo lajia treenanneet, kilpaurheilijat, selkäkuntoutujat, nuorten ryhmät sekä seniorit. Asiakkaan lähtökohdat määrittävät aina tunnin tason ja tavoitteet. Ohjaajalla on taito eriyttää liikkeitä asiakasryhmän sisällä. Ohjaajalla on tuntikohtainen liikesuunnitelma tai liikkeiden progressio pitkälle aikavälille.

5. Se on tehokasta

Harjoittelu kuormittaa koko kehoa monipuolisesti vaikka syke pysyy melko alhaisenakin. Varsinkin lihaskestävyys paranee, koska tunnin aikana ei liikkeiden välissä pidetä palautumistaukoja. Liikkeet virtaavat soljuvasti liikkeestä toiseen. Lihasvoimaa kehitetään asteittain kevyestä liikkeestä raskaisiin.

6. Kipu vaimenee

Pilates-tunneilla opit taitoja joilla huollat kehoasi, kun kipu yllättää. Opit hallitsemaan kehosi linjauksia, jotka parantavat virheellisiä liikeratoja. Näin ollen myös lihasepätasapainot vähenevät. Pilates-tunneilla jännitystilat voivat vähentyä ja rentoudut. Mahdolliset kipuoireet helpottuvat. Harjoitteita voi tehdä vaikka olisi nivel-kulumia tai selkäsärkyjä. Jos tunnilla kipu yllättää osaa ammattitaitoinen pilates-ohjaaja antaa sinulle vaihtoehtoisen liikkeen.

Tutustu pilatesharjoitteluun.

Tilaa Pilates Studio Hyväolon uutiskirje!

Käsitellään…
Tervetuloa! Olet listalla.